Staňte se našimi fanoušky na:

Norimberské medovo- žitné perníčky

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrůlku zahřejeme 125 ml vody s medem, 250 g krupicového cukru, skořicí, kardamomem a hřebíčkem. Do hmoty zapracujeme 500 g žitné mouky, mleté mandle a kandovanou citronovou kůru. Druhý den přidáme žloutek a sodu, uhněteme těsto a vyválíme na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujeme tvary o průměru asi 7- 8 cm a necháme hodinu odležet na plechu s pečícím papírem. Pak pečeme cca na 180 °C cca 8 minut. Poleva: 200 g moučkového cukru, 1 bílek a citronovou šťávu mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva. Perníčky zdobíme hned a jíst se dají také hned.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |27. července 2014
+++++ Odpovědět
pajunc |24. prosince 2013
to vypadá moc dobře, ukládám na příště :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!