Staňte se našimi fanoušky na:

Naložená husa s třeným knedlíkem a zelím

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Husa:

Třený knedlík:

Zelí:

Pracovní postup:

  1. Husu naporcujeme na menší kousky. Na dno pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni položíme husu,posypeme kořením.Tento postup opakujeme až do naplnění nádoby.
  2. Zalijeme slabým nálevem z piva a octa, husu zatížíme a necháme 1 až 2 dny odležet.
  3. Kořenovou zeleninu orestujeme na sádle, přidáme maso, zalijeme nálevem a vínem a za podlévání dusíme do poloměkka. Pak husu přeložíme na pekáč, obložíme ji pokrájenými jablky, přidáme propasírovanou zeleninu a šťávu,posypeme strouhankou a kmínem a pečeme dozlatova.
  4. Třený knedlík: Nakrájenou slaninu rozpustíme v kastrůlku, přidáme nakrájenou housku, lehce opečeme a necháme vychladnout. Rozšleháme máslo se solí, přidáme 2 celá vejce a 2 žloutky, mléko, mouku, sníh ze dvou bílků a nakonec prochladlou housku. Vypracujeme těsto a knedlíky vložíme do vymaštěného ubrousku, zavážeme a vaříme 45 minut ve vařící vodě. Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme rozpuštěným máslem.
  5. Zelí: Zelí pokrájíme na nudličky, spaříme, dáme do kastrůlku, přidáme nastrouhaná jablka, brambory a česnek. Povaříme a nakonec dochutíme. Pokud se nám nechce dělat třený knedlík, dáme si přílohu podle své chuti. Třeba knedlík bramborový.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
*N |6. února 2014
nemá chybu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!