Staňte se našimi fanoušky na:

Nadýchané bezé

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vyšleháme bílky s krupic.cukrem a šťávou na pevný sníh, pak po lžících zašleháváme moučk.cukr a hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plechy s pečícím papírem spirálově nastříkáme kolečka (prům.asi 6cm). Pečeme asi 50 minut na 120°C, pak troubu vypneme a spirálky v ní necháme úplně vychladnout. Potom je opatrně odtrhneme od papíru. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem, cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou nastříkáme šlehačku na polovinu koleček a položíme na ni zbylá kolečka. Po obvodu obalíme náplň mandlovými lupínky a vršek bezé ozdobíme marcipánovými kvítky (o Velikonocích vajíčky).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!