Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelák

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, po částech vmícháme mouku s kakaem a pak olej. Těsto rozdělíme na 2 plechy s pečícím papírem a rozetřeme. Pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Z karamelového pudinku, mléka a cukru uvaříme hustý krém, zakryjeme ho potravinovou fólií a necháme vychladnout. Pak ho vyšleháme a zlehka do něj vmícháme dotuha vyšlehanou smetanu. Stejně připravíme vanilkový krém. Korpusy pokapeme rumem, jeden u nich potřeme karamelovým krémem a částí krému vanilkového. Navrch přiložíme druhý plát a potřeme ho zbylým vanilkovým krémem. Poprášíme kakaem a moučník necháme v chladu odležet, pak nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |8. března 2015
1+++ Odpovědět
Vladenka |26. února 2015
Vypadají moc dobře. Už je mám v oblíbených a brzy vyzkouším Odpovědět
stanicka007 |24. února 2015
ukládám Odpovědět
Polda |12. února 2015
ukládám Odpovědět
milada.vavrosova|6. března 2015
to určitě vyzkouším,krásné +++ Odpovědět
alena.bartunkova.180|17. února 2015
řezy moc dobře vypadají, určitě vyzkouším Odpovědět
alenako|12. února 2015
1+ Určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!