Staňte se našimi fanoušky na:

Nadýchaná laskomina

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosijeme mouku s prdopeč a špetkou soli, přidáme krupic. a vanilk. cukr, el.šlehačem zašleháme do směsi mléko, olej, 3 žloutky a zakysanou smetanu. Ušleháme hladké těsto, ze tří bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto pak nalijeme do pečícím papírem vyloženého pekáče. Omyté hrušky překrojíme napůl, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, ty pak poskládáme v řadíách šikmo na připravené těsto a posypeme polovinou mandlí. Pečeme cca 30 m inut při 190°. Ze čtyř bílků a močkového cukru ušleháme tuhý sníh, upečený koláč vyjmeme z trouby, na povrch rozetřeme sníh, zasypeme mandlemi a ještě krátce zapečeme, až sníh lehce zrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
T3r3z |11. června 2013
Super :-) Odpovědět
Aidel |9. června 2013
super Odpovědět
Vladenka |9. června 2013
ňam Odpovědět
Hrabča |7. června 2013
to bude dobrota Odpovědět
Michi |7. června 2013
like Odpovědět
Mona22 |7. června 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |7. června 2013
vypadá to lákavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!