Karamelový větrník na plech
60
28
32
Do mísy prosijeme mouku s prdopeč a špetkou soli, přidáme krupic. a vanilk. cukr, el.šlehačem zašleháme do směsi mléko, olej, 3 žloutky a zakysanou smetanu. Ušleháme hladké těsto, ze tří bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto pak nalijeme do pečícím papírem vyloženého pekáče. Omyté hrušky překrojíme napůl, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, ty pak poskládáme v řadíách šikmo na připravené těsto a posypeme polovinou mandlí. Pečeme cca 30 m inut při 190°. Ze čtyř bílků a močkového cukru ušleháme tuhý sníh, upečený koláč vyjmeme z trouby, na povrch rozetřeme sníh, zasypeme mandlemi a ještě krátce zapečeme, až sníh lehce zrůžoví.