Staňte se našimi fanoušky na:

Nádivky dia - Špenátová 110g sacharidů a Játrová 101g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠPENÁTOVÁ NÁDIVKA 600g mraženého listového špenátu, 8 plátků toastového chleba, 2 vejce, 1 cibule, 2-3 lžíce strouhanky, 1 lžíce másla, 1 lžíce smetany, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, muškátový květ, tuk a strouhanka na pekáček Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle až zesklovatí. Přidáme rozmrazený špenát, krátce podusíme, zalijeme smetanou a necháme vychladnout. Toastové chleby nakrájíme na kostičky, zalijeme je rozšlehanými žloutky a ochutíme solí, pepřem, muškátovým květemem a utřeným česnekem. Špenátovou i chlebovou část smícháme a do hmoty vmícháme tuhý sníéjh ušlehaný z bílků a špetky soli. Pokud se nám zdá nádivka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky. Nádivku rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme 40 minut při 170°. JÁTROVÁ NÁDIVKA 300g vařených vepřových jater, 3 vejce, 150 ml smetany, 3 žemle, 4 lžíce másla, tymián, sůl, mletý pepř, tuk a strouhanka na pekáček Žemle nakrájené na kostičky orestujeme na 2 lžících másla dozlatova. Vychladlé je pak zvlhčíme smetanou. Zbytek změklého másla vyšleháme se solí do pěny, po jednom do ní vešleháme žloutky a promícháme se zvlhčenými žemlemi. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Játra nakrájíme na kostičky, ochutíme je tymiánem, pepřem a vmícháme do žemlové směsi. Do nádivky nakonec po lžících zlehka vmícháme sníh, rozetřeme ji na dno vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme 35-40 minut při 175°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |13. července 2013
dobré Odpovědět
martinnatr |13. července 2013
uložím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!