Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaná kuřecí stehna

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout. 2. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C. 3. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte. 4. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou. TIP - Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!