Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí po lesnicku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 červené papriky (na ozdobení)
  • černý pepř (mletý)
  • 600 g hovězího masa
  • 200 g hub (dle vlastního výběru)
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje (rostlinného)
  • 2 lžíce jíšky (instantní)
  • 250 ml vývaru (z bujónové kostky)
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Hovězí maso ze všech stran osolte a opepřete, cibuli nakrájejte najemno, do většího kastrolu nalijte olej a cibuli na něm zlehka osmahněte. Přidejte maso, ze všech stran ho opečte, přidejte kmín, zalijte vývarem a duste doměkka. Očištěné houby nakrájejte na menší kousky a orestujte na másle, přidejte k masu a spolu dál duste doměkka. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky, zatím udržujte v teple, šťávu zahustěte instantní jíškou. Připravenou omáčku provařte, podle chuti osolte a opepřete. Hovězí plátky rozdělte na talíře podlijte omáčkou a ozdobte na proužky nakrájenou červenou paprikou. Vhodná příloha je rýže posypaná bylinkami nebo nakrájenou natí jarní cibulky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |18. dubna 2014
Už je opraveno. Děkuji za upozornění :-). Odpovědět
Sofii |17. dubna 2014
recept je super, jen z postupu nějak vypadlo, v které fázi se mají přidat houbičky..... Odpovědět
kymlal |9. dubna 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!