Staňte se našimi fanoušky na:

Můj chléb

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem uvaříme brambory, pak na jemno nastrouháme,přidáme chlebový kvásek(lžíci),nebo staré těsto, nebo 2g droždí.Necháme kynout nejlépe přes noc.Do mísy dáme prosátou mouku,sůl a kmín,přidáme ocet,zbytek chleb.kvásku,nebo droždí a brambory.Zamícháme a přilijeme vlažnou vodu cca 30°.Zaděláme těsto a poprášíme moukou.Necháme 1-6hod. kynout.Potom těsto na vále řádně zpracujeme a necháme 10-15 min.odpočinout.Zpracujeme do bochníku, dáme na vymazaný plech a necháme ho do vlhkého místa vykynout.Troubu rozpálíme na 220%.Na dno položíme kastrůlek s vodou.Pečeme cca 10-15min,pak ztlumíme na 180°-200°C a dopečeme. Po čas pečení potíráme vlažnou vodou-3krát. Upečený chléb vyjmeme,potřeme vodou a necháme na roštu vystydnout.(1/2kg pečeme 30 min.1kg pečeme 45-60 min.)Doba kynutí záleží na použití kvásku(delší),nebo droždí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |29. listopadu 2015
ZD-zkuste to Odpovědět
Mendy |23. června 2013
Presne tak.Chlieb sa kedysi piekol aj z varenými zemiakmi,aby bol vláčný a dlho vydržal. Odpovědět
planeta |3. května 2013
zajímavé Odpovědět
ZD|21. září 2015
Kdybych uměla péct chleba, tak tento bych si určitě vybrala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!