Staňte se našimi fanoušky na:

Lokše

Autor receptu: kuchtíkv ševmistr (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Na lokše budeme potřebovat nejlépe den předem uvařené brambory. Ty si pak následně nastrouháme najemno, přidáme olej, těsto zpracujeme, pak postupně přidáváme mouku (mně vystačilo 200g i na vyválení). Těsto zpracujeme, vyválíme a naporcujeme tak, aby nám vznikly malé bochánky. Ty pak následně tvarujeme do tenkých placek. Placičky nesmažíme na tuku, připravujeme je na suché pánvi. Hotový pokrm se hodí k drobům, k masu, škvarkům se zákyskou. Výborné jsou i samotné jen s máslem pomazané.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!