Staňte se našimi fanoušky na:

Moučník s karamelovým krémem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Salko uvaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po 1 žloutky, olej a mouku. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C 20 - 25 minut. Prochladlé zkaramelizované salko vyšleháme se změklým máslem. Polovinu krému natřeme na prochladlý moučník a povrch posypeme bohatě kokosem. Krém vychází na 2 moučníky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lenka.drcmankova |30. června 2013
Doporučuji použít již hotové karamelové salko v plechu. Je to rychlejší :-) Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!