Staňte se našimi fanoušky na:

Mléčný marcipán

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny suroviny smícháme, můžeme dělat ručně a nebo ten kdo má pekárnu tak v pekárně. Dá se i umíchat metlami, ale to si může dovolit jen ten, kdo má opravdu výkonný stroj, těsto je opravdu hodně tuhé. Med necháme volně stéct, ze lžičky nevyškrabujeme. Zmíněný med může dělat neplechu, pokud marcipán budete chtít použít jako potahovací hmotu, či vykrajovat tenčí plátky. V tom případě je lepší použit sirup (kukuřičný, ječný, pšeničný co seženete) Hmota po zpracování bude tekutá a lepivá, dejte do lednice vychladnout a pokud po vytažení bude stále konzistence špatná, dosypejte suš. mléko a cukr vždy ve stejném poměru. Především tekuté suroviny občas můžou dělat neplechu, takže je to takový pokus/omyl. Marcipán se dá dělat i několik dní dopředu, vydrží v lednici opravdu dlouho a nezkazí se. Marcipán na obrázku jsem barvila klasickými sypkými barvami Kovandovi,, které jsem smíchala s troškou vody, ale na trhu je spousty barev a druhů a záleží jen na vás, ale např. černá se ze sypkých barev pro začátečníka dělá opravdu složitě, raději použijte gelové barvy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenka.r |1. května 2014
ukládám Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |4. řijna 2013
dělám stejný Odpovědět
silvie.andrejkova |16. června 2013
1+++ Odpovědět
slu |13. června 2013
znám, také dělám :-) Odpovědět
petra.stefanova.7 |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
eviti |11. června 2013
užitečný recept - schovám a použiji až budu péct dorty :) Odpovědět
martinnatr |4. června 2013
super Odpovědět
Georgina |1. června 2013
ukládám Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!