Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkovo-jogurtová terina

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Jogurt smíchejte se dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu.
  2. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu.
  3. Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jogurtovou směs.
  4. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.gebauerova.9 |3. řijna 2013
to může být dobré Odpovědět
josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Sofii |12. července 2013
Pěkný recept, ale asi si každý musí ingredience namíchat podle svého :-) Odpovědět
Žanetka |23. dubna 2013
vypadá hezky :) Odpovědět
Esmé |7. dubna 2013
Vypadá to dobře, ale je blbé, že když se to nevejde do mrazáku, není šance, aby to ztuhlo. Odpovědět
petra22 |28. března 2013
krása Odpovědět
Aidel |28. února 2013
Chybí ingredience, ale jinak to vypadá skvěle Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
No, docela podstatná věc.. Odpovědět
Pavluška |25. února 2013
Chybí mi tady množství - jogurtu,smetany . . . Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Sladká lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!