Jemnější těsto: Do části mléka rozdrobíme droždí se 4 dkg cukru a hrstkou mouky. V míse utřeme nahřáté máslo s cukrem a žloutky. Do ostatního mléka dáme rozpustit sůl. Mouku prosejeme k utřenému máslu a část si necháme na vypracování těsta na vále. Přilijeme kvásek, mléko se solí a nejdříve vařečkou vymícháme v míse těsto. Nesmí nás mýlit, že je zpočátku řidší, později totiž zhoustne. Pak je přeložíme na vál a vypracujeme rukama, až se nechytá válu a nakonec do něho veválíme rozinky. Dáme je zpět do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme v teple kynout. Z vykynutého těsta vyválíme bochánky a dáme na pečící papír na plech. Utvořené bochánky necháme vykynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, asi po deseti minutách, když jsou zapečené, snížíme teplotu na 165 °C a při této teplotě je dopečeme asi 50 minut.