Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlová jablka

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Jablka rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Půlky jablek naskládáme řeznou plochou nahoru do máslem vymazané mělké zapékací mísy. Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme je na nudličky a smícháme s džemem a propláchnutými rozinkami. Směsí naplníme důlky po jádřincích. Jablka poklademe lupínky másla a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut do změknutí. Pečená jablka jsou výborná teplá i studená, po vychladnutí je můžeme ozdobit zmrzlinou a kopečkem šlehačky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |11. května 2013
dobrý nápad jak se zbavit jablek Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!