Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý závin

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z teplého mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Poté ze všech surovin zaděláme těsto a necháme na teple vykynout. Na pomoučeném válu vyválíme plát, potřeme nádivkou, svineme a dáme na vymazaný plech. Necháme ještě asi 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, a dáme do vyhřáté trouby péct. Upečený závin necháme vychladnout a krájíme na pásky. tvarohová náplň: 250g tvarohu smícháme se 100g moučkového cukru a jedním žloutkem, můžeme naředit mlékem. Nakonec přidáme sníh z bílku. Kdo chce, přidá rozinky - umyté a poté namočené do rumu Jablková náplň: 500g jablek nastrouháme na vyválený plát, posypeme krystalovým cukrem a skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |20. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!