Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutá mandlová bábovka

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si uděláme kvásek: droždí dáme do misky, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, přilijeme asi 2 lžíce mléka a necháme na teplém místě nakynout kvásek. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citrónovou kůrou a žloutky do pěny. Pak přidáme vykynutý kvásek, mouku smíchanou s mandlemi a smetanu. Zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme do delšího obdélníku. Kakao se lžící vody rozmícháme na kašičku a naklademe ji do pruhu ve středu rozváleného těsta. Těsto stočíme do válečku a vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Formu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut dozlatova. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme z formy. Necháme si rozehřát asi 2 lžíce másla, vmícháme do něj 2 lžíce rumu a touto směsí potřeme ještě horkou bábovku. Nakonec ji silněji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |3. června 2013
uloženo Odpovědět
junkie09 |3. června 2013
dala bych si Odpovědět
Gogosek |3. června 2013
super, zkusím Odpovědět
Anna1960 |3. června 2013
hmmmm Odpovědět
Aggie|3. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!