Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí žaludky důkladně umyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme je studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, z kterého později můžeme připravit polévku. Uvařené uzené maso nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Do 250 ml vývaru si dáme rozpustit bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |12. března 2013
Také je mám ráda. Odpovědět
Šuldeska |12. března 2013
Žaludky mám ráda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!