Staňte se našimi fanoušky na:

Koláčky oboustranné

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1 Hladkou mouku 500g si rozdrobíme droždí, přidáme 8lžic cukru, majolku,3 žloutky, olej, mléko, sůl, citronovou kůru. Vše propracujeme a dáme kynout. 2 Stejný postup – jen zaděláváme vodou a také necháme vykynout.500g mouky,1/4vody,droždí,2lžíce cukru,mák Po vykynutí druhé těsto dáme do vymazaného pekáče a potřeme tukem. Z prvního těsta si zpracujeme malé koláčky, do kterých dáme mák a poklademe na těsto v pekáči. Necháme péci ve vyhřáté troubě až zrůžoví. Pak koláčky budeme obracet. Dolíček ve spodním těstě vymažeme a koláček dáme zpátky obráceně mákem dolů do dolíčku. Na horní stranu koláčku dáme povidla. Dáme opět do trouby péct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |24. května 2013
Trošku zmatený recept; část ingredienci v seznamu, část v textu receptu. Chtělo by to sjednotit. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!