Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí plec na česneku s bylinkami

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravte bylinkovém máslo: měkké máslo smíchejte s jemně nasekanými bylinkami, česnekem, solí a pepřem. Do jehněčí plece udělejte několik mělkých zářezů a vetřete do nich část ochuceného másla. Zbývajícím máslem potřete celý povrch masa, položte je do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Opečené maso odložte stranou na teplé místo. Pekáč s výpekem postavte na oheň a připravte omáčku: do výpeku vmíchejte mouku, po 2 minutách přilijte víno a horký vývar, přibližně 3 minuty prohřívejte, osolte, opepřete. Maso naporcujte a na talířích zalijte omáčkou. Podávejte s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!