Staňte se našimi fanoušky na:

Játrové knedlíčky bez koulení

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra umixujeme, přidáme utřený česnek, pepř sůl, vejce majoránku mouku a krupici a pomalu strouhanku, aby byla směs ne moc tuhá asi jako krupicová kaše. Do hrnce dáme vařit vodu a když voda vře pomocí lžičky nabíráme směs na knedlíčky a vkládáme do vody. Doporučuji si vyzkoušet jeden knedlíček a ochutnat, do zbytku můžeme přidat co je potřeba. Když chci mít rychle udělanou polévku s domácími knedlíčky nakrájím kořenovou zeleninu, osmahnu ji na trochu oleje, nebo másla, zaliji vodou, přidám bujón a když se voda začne vařit zavářím knedlíčky, sice není polévka čirá, ale je obohacená vývarem z knedlíčků. Já si dělám knedlíčky z většího množství jater a do misek i s vodou, ve které se vařily zamražuji, potom mám knedlíčky vždy po ruce a můžu si dát dobrou polévku kdykoliv.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |1. řijna 2014
ano 1++ Odpovědět
JanaB |24. dubna 2013
Jsou výborné. Odpovědět
K.Vladka|29. řijna 2016
vyzkouším Odpovědět
aron|9. dubna 2013
mňam, vypadají dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!