Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkové "karé" s drobenkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo , vejce, sůl a vodu a všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto. Rozválíme ho na tenký plát asi 5mm , vyložíme jím obdélníkovou pečící formu, a pečeme 25 minut při 150°C. V mléce uvaříme pudink podle návodu, jablka rozkrojíme na polovinu, oloupeme a zbavíme jádřince. Povrch jablek nakrojíme jemnými zářezy ve tvaru mřížky. Na pánvi rozehřejeme med s přírodním cukrem a skořicí. Když směs začne pěnit, přidáme jablka a necháme je zesklovatět. Pak je vyndáme na talíř a necháme lehce prochladnout. Vnitřek předpečeného korpusu vymažeme vrstvou džemu a zalijeme pudinkem. Na něj rovnoměrně rozložíme jablka a povrch posypeme drobenkou. Koláč ještě 30 minut pečeme při 180°C. TIP: Z části těsta vyválíme dva dlouhé, tenké válečky, které spleteme dohromady. Okraj koláče potřeme bílkem a připravený cop na něj pevně přitiskneme. Tento ozdobný okraj vypadá velice dobře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |11. srpna 2014
********* Odpovědět
Aidel |9. června 2013
ukládám Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
zajímavé Odpovědět
Hrabča |7. června 2013
to je famózní Odpovědět
pavlinf |7. června 2013
mnamka Odpovědět
verča|10. června 2013
++1 Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!