Staňte se našimi fanoušky na:

Hradecká štóla

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme do pěny, postupně do něj přidáváme moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Pak přidáváme po malých dávkách rum a opět zašleháme, vmícháme tvaroh a do směsi prosijeme mouku s prdopeč, vše promícháme. Do těsta přidáme předem namočené a dobře osušené rozinky, mandle a kandované ovoce, uděláme hladké těsto. Těsto rozválíme na silnou placku a její konce přes sebe přeložíme ke středu. Štólu opatrně přendáme na plech vyložený alobalem. Pečeme zvolna, asi 55 minut při 180°. Rozpuštěné máslo rozmícháme s rumem a upečenou štólu, ještě teplou, potřeme a pocukrujeme. Necháme vychladnout a krájíme na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
Lucinka34 |3. listopadu 2013
1+ ukládám :-) Odpovědět
lukas.piskor |1. listopadu 2013
dobrota Odpovědět
Victor |29. řijna 2013
Dobrota,ale bohužel nemůžu Odpovědět
JarcaPralinka|28. řijna 2013
hmm :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!