Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí plátky s bramborem a se smaženým knedlíkem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZAPÉKANÉ, S BRAMBOREM 600g zadního hovězího, lžíce hladké mouky, 50g tvrdého sýra, 3 lžíce oleje, sníh ze 2 bílků, mletý pepř, sůl, pažitka, tuk na pekáček, vařené brambory Maso nakrájené na plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách poprášíme moukou. Opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Hotové maso přendáme do vymaštěného pekáčku, každý plátek potřeme tuhým sněhem z bílků, který jsme osolili a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme ve vyhřáté troubě a porce na talířích posypeme sekanou pažitkou, jako přílohu dáme vařené brambory. ZAPEČENÉ, S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM 4 hovězí plátky, 1 cibule, 50g oleje, 20g hladké mouky, mletý pepř, sůl, červené víno, tuk Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. Pak je na rozehřátém oleji zprudka púo obou stranách opečeme. Opečené naskládáme do vymazané zapékací mísy, poklademe kolečky cibule a podlijeme vínem. Zapékáme tak dlouho, až je maso měkké. Během pečení maso podléváme vodou smíchanou se zbytkem vína. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou s vínem a povaříme. Porce na talířích přelijeme šťávou a jako přílohu zvolíme smažené bramborové knedlíky. SMAŽENÉ KNEDLÍKY 750g vařených brambor, 2 žloutky, 30g másla, 300g hrubé mouky, sůl, strouhanka, tuk na smaž. V míse utřeme máslo se solí a žloutky, pak přidáme strouhané vařené brambory a mouku. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého vyválíme váleček. Z něho krájíme stejně silné plátky a osmažíme je v rozpáleném tuku. Ještě horké obalíme ve strouhance.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!