Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový nákyp s květákem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • pažitka nebo petrželka
  • pepř (dle chuti)
  • sůl (dle chuti)
  • tuk (na vymazání pekáče)
  • 70 g hladké mouky
  • 200 g žampionů (nebo jiných hub)
  • 1 cibule
  • 1 středně velký květák
  • 4 vejce
  • 4 lžíce másla

Pracovní postup:

Květák omyjte, rozkrojte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do poloměkka, asi 15 minut. Scedíte a rozeberete na růžičky. Houby očistíte a nakrájíte na plátky, oloupanou cibuli drobně nasekáte. Na pánvi rozehřejete dvě lžíce másla, zpěníte cibuli, přidáte houby, osolíte a krátce podusíte, asi 10 minut. Vaječné žloutky oddělíte od bílků, žloutky v míse utřete se změklým máslem, vmícháte mouku, připravené houby a květák, nasekanou pažitku /trochu si nechte na ozdobení/, osolte a opepřete. Z bílků ušleháte tuhý sníh a vmícháte ho opatrně do směsi. Vymažte zapékací misku nebo pekáček, naplňte připravenou směsí a pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Houbový nákyp s květákem rozdělte na talíře, posypte zelenou petrželí nebo pažitkou a podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!