Staňte se našimi fanoušky na:

Hot cross buns špaldové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: 6 kusů
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 1 hod.
+ kynutí

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Droždí smícháme se lžící cukru a trochou vlažného sójového mléka, necháme vzejít kvásek. Promícháme mouku, sůl, koření a zbytek cukru, přilijeme kvásek, polovinu zbytku sójového mléka a olej. Zaděláme hebké a nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut kynout, až zdvojnásobí objem, pak zapracujeme brusinky a mandle.
  2. Těsto rozdělíme na 6 částí a z nich vykrájíme bochánky, urovnáme je do pekáčku s pečícím papírem a necháme ½ hodiny kynout. Z hladké mouky a asi 4 lžic vody vymícháme těstíčko a z něj vytvoříme křížky. Pečeme 20 minut na 185°C, dozlatova.

Něco navíc:

Místo třtinového cukru můžeme použít 20g agavového sirupu - v tom případě uberte asi 25 ml sójového mléka. Kvásek připravte klasicky, jen místo lžíce cukru dejte kapku sirupu. Vzejde stejně dobře jako s cukrem. Jak si připravit kořenící směs Mixed Spice najdete u receptu Hot cros buns borůvkové.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!