Staňte se našimi fanoušky na:

Hot Caribbean a medový koláč

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HOT CARIBBEAN 80ml rumu, 80ml cointreau, 4 šálky čerstvě spařené kávy, 100ml smetany, kůra z 1 pomeranče Rum a cointreau smícháme, rozdělíme do 4 sklenic, přilijeme kávu. Smetanu ušleháme dotuha, do každé sklenice dáme 2 lžíce šlehačky a nápoj nakonec ozdobíme pomerančovou kůrou. MEDOVÝ KOLÁČ 250g medu, 100g tuku, 2 vejce, 125g cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 375g mouky, 2 lžíce perníkového koření, lžička strouhané citronové kůry, 3 lžíce rumu, lžíce kakaa, 100g citronátu (kostičky), 80g sekaných mandlí a 75g celých mandlí, 60g kandovaných třešní, 1 bílek Do hrnce dáme tuk s medem, zahřejeme a pak necháme vychladnout. Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny, přidáme medovou směs a všechny ostatní přísady a vypracujeme těsto, které necháme zakryté asi hodinu odpočívat.. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a asi 20 minut předpečeme. Mandle spaříme a oloupeme, třešně rozpůlíme. Ještě teplé těsto potřeme bílkem a ozdobíme mandlemi a třešněmi. Pak ještě 5 minut dopékáme. Ještě teplý koláč nakrájíme na plechu na kostky a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!