Staňte se našimi fanoušky na:

Horký mocca Egg-Nogg a Pomerančový koláč

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

EGG-NOGG 1 žloutek, 2 lžičky tm. cukru, 1/2 l silné horké mocca kávy, 1/2 l plnotučného mléka, 300 ml brandy Na dno silnostěnné sklenice dáme čerstvý žloutek, přidáme cukr a zamícháme. Postupně dolijeme horkou kávou a horkým mlékem. Promícháme a doplníme brandy, posypeme trochou mleté kávy. KOLÁČ Těsto: 200g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 140g hery, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, Náplň: vanička měk.tvarohu (250g), 200g cukru krupice, 300ml mléka, 1 vanil.pudink, 1 pomeranč Ozdoba: 150g kandovaných koleček pomeranče Prosijeme mouku s cukrem, přidáme na kousky nakrájenou heru, vanilkový cukr a žloutek. Všechno zpracujeme na hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v ledničce. Pak těsto rozválíme na kulatý plát prům. 30 cm a vyložíme formu s vlnkovým vyšším okrajem prům. 26 cm. Těsto pořádně přitiskneme k okrajům a dno propícháme vidličkou, aby se netvořily puchýře. Předpečeme asi 20 minut na 200°C. Tvaroh smícháme s polovinou cukru, nastrouhanou kůrou a šťávou z pomeranče. Z mléka, zbylého cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Do horkého vmícháme ochucený tvaroh a nalijeme ho na předpečený korpus. Dopékáme asi 30 minut na 180°C. Po upečení necháme koláč vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Povrch ozdobíme plátky kandovaného pomeranče. Necháme odležet aspoň 4 hodiny v ledničce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!