Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované vepřové řízky

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, okořeníme a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, pečeme řízky 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a hned podáváme. Na talířích je obložíme drobně nakrájenou cibulí nebo nastrouhaným křenem, hořčicí a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |20. srpna 2013
dobré Odpovědět
freya |27. dubna 2013
vypadá dobře Odpovědět
Georgina |4. ledna 2013
už se na ně těším Odpovědět
sojka30 |29. prosince 2012
namka Odpovědět
Dušan|3. prosince 2012
mmmm... s hořčicí ... mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!