Staňte se našimi fanoušky na:

Glazované čokoládové preclíčky

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte ve velké míse máslo a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Přidejte vejce a mandlovou esenci a dobře promíchejte. Nízkou rychlostí postupně vešlehejte suché přísady, které jste promísili, a mandle. Rozdělte těsto na dvě poloviny. Každou splácněte, zabalte do kuchyňské fólie a dejte na 30 minut do lednice. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vymažte dva plechy. Tvarujte z těsta kuličky o průměru 4 cm a vyválejte z každé provázek 30 cm dlouhý. Z nich pak tvořte preclíkový tvar tak, že uděláte smyčku, konce srolujete dohromady a překlopíte je nahoru k hornímu okraji smyčky, aby se oba konce dotýkaly uprostřed. Pokládejte preclíčky na plech ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. Pečte 10-12 minut. Nechte chladnout na plechu 5 minut. Pak je přendejte na mřížku, aby zcela vychladly. V nádobě s dvojitým dnem pozvolna rozpusťte bílou čokoládu. Pokapejte vychladlé preclíčky čokoládou a nechte 30 minut tuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!