Staňte se našimi fanoušky na:

Evčiny kornoutky

Autor receptu: skevik (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup: Všechny suroviny na těsto dáme do misky a drátěnou metlou promícháme. Nešlehat! Vznikne husté těsto medové konzistence. Na plech položíme papír na pečení nebo jinou vhodnou podložku a na ni šablonu. (((stačí mít vystřižené v pečícím papíře takové malé oválky, nebo udělat oválky dle oka))) Do každého otvoru šablony dáme asi půl lžíce těsta a pečlivě rozetřeme k okrajům. Šablonu opatrně stáhneme a položíme na další plech. Pokud mají oválky po sundání šablony roztřepené okraje, prstem nebo stěrkou je zarovnáme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 250˚C a pečeme 4-5 minut. Až začnou okraje růžovět, otevřeme troubu, pomocí špachtle vytáhneme jeden oválek a rychle ho stočíme do kornoutku pomocí dřevěného kužílku. Pak vytáhneme další oválek a zase rychle stočíme, a tak pokračujeme se všemi ostatními. Pracujeme co nejrychleji, placičky po vytažení z trouby během několika sekund ztvrdnou, a pak už by nešly ohnout do kornoutku. Dokud jsou v troubě, tak neztvrdnou, ale při delším otálení se ty zadní spálí. Takže je třeba mít trochu azbestové ruce. Vychladlé kornoutky plníme pěnovou hmotou nebo libovolným krémem a máčíme v čokoládové polevě. 1 dávka – 48 kornoutků Pěnová hmota: Rozvar: cukr zalijeme vodou tak, aby voda sahala nepatrně nad cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a prudce vaříme, dokud se hmota nezačne táhnout. Odstavíme. Do mísy dáme bílky, cukr, marmeládu, kyselinu rozpuštěnou v trošce vody a trošku růžové nebo červené barvy. Všechno společně ušleháme v sníh. Do sněhu tenkým pramínkem přiléváme za stálého šlehání horký rozvar a šleháme, až hmota hodně nabude a zhoustne. Poleva: jakákoliv čokoláda rozehřátá ve vodní lázni (před politím čokoládou necháme kornoutky ztuhnout)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!