Staňte se našimi fanoušky na:

Dva naše recepty na nákyp

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Rýžový nákyp s jablky 3 žloutky, 150g cukru, 5 lžic mléka, zbylá vařená rýže, kyselejší jablko, 3 bílky, máslo a trochu mléka na pekáček, pískový cukr na posypání Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny. Metlou vmícháme rýži a promícháme. Oloupané jablko bez jádřince nakrájíme a vmícháme do směsi. Nakonec lehce vmícháme tuhý bílkový sníh, do kterého jsme přidali 2 lžíce cukru. Pekáček vymažeme máslem a na dno nalijeme trochu mléka. Vlijeme směs a ve vyhřáté troubě upečeme, nakonec hotový nákyp posypeme pískovým cukrem. Rýžový nákyp s tvarohem Zbylá vařená rýže, máslo na vymazání, džem, na tvarohovou hmotu - 50g másla, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 3 bílky, 250g měkkého tvarohu, hrozinky Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní vařenou rýži, potřeme ji džemem, pokryjeme tvarohovou hmotou a zvolna pečeme asi hodinu. Tvarohová hmota: máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem a se žloutky. Přidáme prolisovaný tvaroh a utřeme. Pak vmícháme rozinky a tuhý sníh z bílků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!