Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové makronky podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) V hrnci přivedeme smetanu k varu. Pomalu do ní přidáváme čokoládu - na čokoládový krém jsme si jí odložili 290 g (zbytek půjde do těsta). Rozpustíme ji ve smetaně. Máslo nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Poté krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně 1 hodinu. 2) Mandle si rozmixujeme na jemno, poté přidáme cukr a znovu mixujeme. Přidáme kakao, zamícháme a prosijeme přes síto do misky. 3) Zbylou čokoládu (asi 65 g) rozehřejeme na vodní lázni - pozor, aby se nám příliš nezahřála. 4) 6 bílků s cukrem vyšleháme do pěny. Do ní pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu a směs z mandlí. Poté přidáme 1/2 bílku ušlehaného do sněhu a celou směs mícháme, aby získala téměř tekutou konzistenci. 5) Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme kolečka na pečící papír, o průměru asi 3-4 cm. Abychom dosáhly odzvdušnění, klepeme chvíli plechem o stůl. Makronky tak získají i pěkný tvar. 6) Pak necháme makronky schnout. Až je uschlá - nelepí se, dáme je do trouby na 150 °C asi na 15 minut. 7) Poté je necháme vychladnout. Plníme je směsí a necháme přes noc odpočinout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
Také dělávám barevné Odpovědět
objev |22. srpna 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!