Staňte se našimi fanoušky na:

Drůbeží jatýrka ve slanině

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve připravíme omáčku. Sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, vymačkanou šťávu z 1/2 pomeranče a (1lžička)nastrouhanou kůru, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit. Drůbeží jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (jatýrka musí zůstat uvnitř růžová). Upečená horká jatýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou opečené toasty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |19. září 2014
ukládám Odpovědět
šanela |12. května 2013
nebýt tak pozdě, hned bych se pustila do vaření.... takhle jen ukládám do oblíbených na pozdější vyzkoušení :-) Odpovědět
Michi |12. května 2013
krásné Odpovědět
A |12. května 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
můra|19. září 2014
ukládám 1+ Odpovědět
Koci|13. května 2013
určitě recept ukládám, vypadá hodně zajímavě :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!