Staňte se našimi fanoušky na:

Dort s maršmelounovou polevou

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si piškotový korpus podle oblíbeného receptu, rozřízneme, promažeme klasickým máslovým (nebo jiným) krémem, a celý povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému. Necháme důkladně ztuhnout. Bonbóny nasypeme do misky, pokapeme citronovou šťávou a dáme na 40 s do mikrovlnky na nejvyšší výkon. Do rozpuštěných bonbónů postupně zapracováváme přesátý cukr, dokud nevznikne tvárná hmota, ze které se dá modelovat. (uvedené množství cukru je pouze orientační) Větší část hmoty rozválíme (podsypávat cukrem) na tloušťku asi 2 - 3 mm a potáhneme jí vychlazený korpus. Ze zbytku hmoty vytváříme ozdoby (např. růžičky) a dozdobíme podle vlastních představ.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |21. prosince 2013
to je nádhera Odpovědět
kocmaruska |19. června 2013
dělám si potahovací hmotu a růžičky z klasických želé bonbónů Odpovědět
sarka.tuslova |13. května 2013
Ten se povedl :) Odpovědět
honzíček |13. května 2013
dobré Odpovědět
Majdalena|11. června 2013
Neteř bude mít narozeniny, tak díky za tip. Odpovědět
uuu|13. května 2013
nádhera Odpovědět
elita filippova|13. května 2013
boží!!!!!!!!! ;);) Odpovědět
petiska|13. května 2013
Tak to je supr potahování to by mě nenapadlo z bonbónů.Vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!