Staňte se našimi fanoušky na:

Dědečkova kulajda

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 kuličky nového koření
  • trocha octu
  • 3 kuličky pepře
  • 2 hrnky pokrájených čerstvých hub
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • asi 0,75 l mléka
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Z mouky, másla a nadrobno nakrájené cibule připravte cibulovou jíšku a zalejte ji mlékem. Přidejte brambory a houby, koření, sůl a vařte do změknutí. Pak polévku okyselte octem, dosolte, přidejte posekaný kopr, vklepněte vejce a ještě chvilku povařte.

Něco navíc:

Polévku můžete ovonět 5 kuličkami pepeře, 5 kuličkami nového koření a 1 bobkovým listem. V krémovejší variantě můžete polévku zjemnit smetanou ke šlehání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |6. února 2014
miluju kulajdu Odpovědět
damanas|6. února 2014
dnes jsem ji uvařila po strašně dlouhé době Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!