Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská roláda

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pěny vyšleháme vejce s cukrem, medem a máslem; přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a uložíme na 12 hodin do chladu. Potom těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválíme na tloušťku 4 mm a plníme náplněmi podle chuti. Rolády svineme a pečeme na mastném pečícím papíře (dáme každou zvlášť, aby se nepřilepily). Propícháme vidličkou a pečeme asi 20 minut při teplotě 160°-170°C, potřeme rozšlehaným vejcem a po vychladnutí zabalíme do fólie, uložíme do chladu. Krájíme šikmo na tenké plátky ostrým nožem, jen tolik, kolik spotřebujeme. Roláda údajně vydrží i několik týdnů, ale u nás vydržela nejdéle asi 10 dnů. *Náplně vždy na 1 roládu* FÍKOVÁ NÁPLŇ 100 g švestkových povidel, 50 g sušených fíků, sekané ořechy. Fíky umeleme a smícháme s povidly. Natřeme na plát těsta a posypeme sekanými ořechy. DATLOVÁ NÁPLŇ jako fíková, ale místo fíků použijeme datle NÁPLŇ ZE SUŠENÉHO OVOCE 150 g sušených švestek nebo meruněk, švestková povidla, rozinky,sekané ořechy. Těsto potřeme švestkovými povidly a posypeme nadrobno pokrájeným ovocem, ořechy a rozinkami. ROZINKOVÁ NÁPLŇ rozinky namočené v rumu, švestková povidla, ořechy, sekaná pomerančová kůra. Těsto potřeme povidly, posypeme rozinkami, ořechy a sekanou kůrou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!