Staňte se našimi fanoušky na:

Chlupaté knedlíky a zelí k pečené vepřové krkovici

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 12-15 minut. Uvařené knedlíky dáme zchladit do studené vody. Cibulku nakrájíme a osmažíme. Knedlíky před podáváním prohřejeme se sádlem a cibulkou. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Pak vsypeme zelí, kmín, cukr, sůl a dusíme. Nakonec přilijeme ocet a zelí dusíme do změknutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!