Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Buchtičky se šodo

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku dáme do mísy, k níž přidáme cukr a sůl, a doprostřed do vytvořeného důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a několik lžic vlažného mléka a nakonec ještě posypeme moukou. Necháme vykynout a potom těsto smícháme s moukou a mlékem a přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a cukr. Z toho vypracujeme těsto, do něhož přidáme rozinky. Necháme ho vykynout, vyválíme cca 2 cm vysoký plát, který nakrájíme na buchtičky. Ve vymaštěném pekáči potřeném máslem pečeme dozlatova. Mezitím si připravíme vanilkový krém. Vanilkový pudink rozmícháme v troše studeného mléka a přidáme normální cukr a vanilkový cukr a takto připravenou hmotu rozšleháme se žloutky. Z toho mícháním vytvoříme hustý krém. Buchtičky podáváme přelité vanilkovým krémem. 500 g polohrubé mouky|200 ml mléka nebo smetany|4 žloutky|100 g másla|50 g rozinek|30 g cukru|30 g droždí|sůl| krém - 300 ml mléka|2 žloutky|půl sáčku vanilkového pudinku|1 balíček vanilkového cukru|3 lžíce cukru

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kysaso|4. února 2014
PROČ PÍŠETE ŠODÓ KDYŽ POUŽÍVÁTE PUDINK ???? Šodó: 250 ml bílého vína cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g) 3 celé vejce citronová kůra V menším hrnci smíchám všechny ingredience na šodó a lázeň postavím na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šlechám už od zahřívání. Šleháním šodó nabyde, stále šlehám, poté zase svůj objem zmenší, ještě chvíli šlehám, šodó zhouste a je hotové. Hrnec vyndám z vody. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!