Staňte se našimi fanoušky na:

Brownies s bourbonem a polevou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Brownies: Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si čtvercovou formu 23 x 23 cm, vyložte ji alobalem a nechte ho kousek přečnívat přes okraje. V menší míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Ve středně velkém kastrolku rozpusťte na mírném plameni máslo a cukr a rozmíchejte dohladka. Postupně přidávejte vejce, každé vždy dobře rozmixujte. Vmíchejte suché přísady, které jste dobře promíchali, a ořechy. Přendejte těsto do připravené formy. Pečte 25-30 minut, dokud brownies uprostřed neztuhnou. Píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být lehce mazlavá. Odložte formu na drátěnou mřížku a pokapejte bourbonem. Nechte zcela vychladnout ve formě. Poleva: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu (250 g nahrubo nasekané hořké). Postupně přidávejte mléko (250 ml) a nechte za stálého míchání lehce povařit, dokud hmota nezhoustne. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Ve velké míse ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo (250 g), cukr krystal (200 g) a vanilkovou esenci (1 lžička) do krémova. Nízkou rychlostí postupně vmíchejte vychladlou čokoládovou směs. Potřete brownies polevou a nechte před podáváním ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!