Staňte se našimi fanoušky na:

Briošky s kousky čokolády

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V menší míse rozmíchejte kvasnice, mléko, cukr. Nechte odpočinout 10 minut. Nasypte do velké mísy mouku a vlijte směs s kvasnicemi. Pomalu promíchávejte a přidávejte vejce. Ručně nebo kuchyňským robotem hněťte těsto dohladka, cca 5 minut. Začněte po troškách přidávat máslo, osolte a hněťte dalších 5 minut. Pokračujte s hnětením a přidávejte čokoládu, dokud se dobře nepromísí s těstem. Zakryjte mísu s těstem čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 90 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Opatrně vyjměte vykynuté těsto z mísy na pomoučený vál a ručně prohněťte. Pak je položte na tác a dejte vychladit do lednice na necelé dvě hodiny. Vymažte rozpuštěným máslem 16 formiček na briošky. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Nyní nakrájejte (nebo odvažte) těsto na 16 kousků, které budou vážit cca 30 g, a na dalších 16, které budou vážit 10g. Z objemnějších kousků budete tvořit spodní část briošek, z menších vršek. Z větších kousků vytvarujte pevné kuličky a vmáčkněte je na dno každé formičky. Z menších kousků rovněž vytvarujte kuličky, ale protáhněte je na konci do tvaru kapky. Prstem udělejte do spodního těsta díru a zastrčte do ní těstovou kapku protaženým koncem dovnitř. Pomocí štětečku potřete briošky vaječnou glazurou. Zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Znovu štětečkem naneste glazuru. Pečte cca 10 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |5. dubna 2014
vypadá to dobře :) Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!