Staňte se našimi fanoušky na:

Beruška

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: 4vejce, 120g krupicového cukru, 150g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, tuk na vymazání formy Náplň: 500g měkkého tvarohu, 200g moučkového cukru, 100g másla, 1 balení vanilkového cukru, 100g mléčné čokolády Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a spojíme je se sněhem z bílků a zbylého cukru.Vmícháme mouku s kypřícím práškem a těsto rozetřeme na 2 plechy s pečícím papírem. Při 180°C pečeme asi 15 minut, oba korpusy poprášíme moukou a překlopíme na utěrku. Tvaroh vyšleháme s polovinou cukru. Máslo utřeme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem a s nahrubo nastrouhanou čokoládou ho vmícháme do tvarohu. Misku vymažeme a vyložíme jedním korpusem, okraje odřízneme. Z druhého korpusu vykrojíme kolo o průměru misky, misku naplníme tvarohovou náplní a odřezky korpusu. Uzavřeme ji korpusovým kolem a vložíme do chladničky. Ztuhlý dort vyklopíme, obalíme a ozdobíme marcipánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |29. května 2014
Taky se mi moc líbí :-). Odpovědět
Hana S |28. května 2014
Jó, ta je pěkná :-)) Odpovědět
Hrabča |6. srpna 2013
1+++ Odpovědět
klara4 |12. února 2013
povedené Odpovědět
svetbel|6. května 2013
Dětem pro radost - moc hezké. Odpovědět
Šmudla|17. ledna 2013
moc hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!