Staňte se našimi fanoušky na:

Beigli ořechové

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 60g másla, 2 lžíce mléka, 100g škvarků, 250g polohrubé mouky, 50g moučkového cukru, 1/2 sáčku prášku do pečiva,1 lžička strouhané citronové kůry, 1 žloutek na potření, moučkový cukr na posypání Náplň: 250g vlašských ořechů ,2 vejce, 50 ml rumu, 150g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové šťávy Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, škvarky umeleme na jemno,ořechy nastrouháme nebo umeleme. Prosátou mouku promísíme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, namleté škvarky, citronovou kůru a mléko. Vypracujeme hladké těsto a cca 30 minut ho necháme v chladu proležet. Na náplň vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny, z oddělených bílků a citronové šťávy připravíme tuhý sníh, zlehka ho vpravíme do žloutkové pěny. Přidáme rum,ořechy a dobře promícháme. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát, potřeme ho ořechovou náplní a svineme do závinu, ten přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kola, okraje přitiskneme k sobě. Beigli potřeme rozšlehaným žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C, pečeme asi 45 minut. Vychladlé beigli pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |20. dubna 2016
ukládám Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
Moc dobré, lepší jak štrúdl. Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Monique |5. prosince 2013
zkusím Odpovědět
Polda |18. řijna 2013
vypadá zajímavě, určitě vyzkouším Odpovědět
Teris19 |11. července 2013
zkusím :) Odpovědět
Hrabča |23. května 2013
Konečně jsem se dostala k tomu, abych beigli upekla a musím uznat, že je to fakt žraso. Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!