Staňte se našimi fanoušky na:

Esterházyho kostky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, 80g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, aroma, ořechy, vejce a máslo zpracujeme do těsta. zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu. Pak těsto vyválíme dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 12 minut na 200°C (horkovzduch 180°C), upečené nakrájíme na 12 cm široké pruhy a necháme hodinu chladnout. Smetanu ohřejeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Ve smetaně rozpustíme kokosový tuk, hmotu necháme asi hodinu chladit v ledničce. Pak ji ušleháme do krému a ochutíme višňovicí. Vždy 4 pruhy pečiva potřeme krémem, složíme na sebe a přimáčkneme. Řezy tence namažeme marmeládou. Na polevu svaříme citronovou šťávu se lžící vody a necháme ji trochu zchladnout. Tekutinou rozmícháme moučkový cukr dohladka. Pak řezy potřeme polevou a ozdobíme čokoládou. Polevu necháme uschnout a řezy nakrájíme na kostky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |1. ledna 2017
Bude to asi dobrota :-) Přeji tady všem úspěšný nový rok 2017 Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!