Staňte se našimi fanoušky na:

Banánovo - skořicová bábovka

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky si oddělíme od žloutků, žloutky dáme do větší mísy, přidáme k nim cukry a vyšleháme do pěny. Postupně přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Z odložených bílků si vyšleháme sníh, který přidáme k těstu a zlehka vmícháme. Část těsta si oddělíme cca 1/3 a přidáme do ní kakao a skořici. Do světlé části přidáme banán nastrouhaný na hrubém struhadle. Do bábovkové formy kterou jsme si pečlivě vymazali rozpuštěným máslem a nebo olejem a poctivě vysypali hrubou moukou nalijeme nejdříve světlou a pak tmavou část těsta. Vezmeme si špejli a vytvoříme mramorování. Bábovku pečeme při v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 50 minut. Bábovku pak pocukrujeme skořicovým cukrem, který si od oka uděláme smícháním moučkového cukru a skořice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |25. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |22. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |22. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
můra|22. března 2015
1+++ Odpovědět
pinkchihuahua|22. března 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!