Staňte se našimi fanoušky na:

Adventní česnečka

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček. Odstavíme a můžeme podávat. Polévku léta vařím v adventní době, když peču cukroví. Zužitkuji tak bílky, které se hromadí z vánočního pečení a polévka krásně napraví všechny přeslazené smysly.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ehm |25. května 2013
anooo Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
eviti |16. května 2013
také děláme - s libečkem je dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!