Staňte se našimi fanoušky na:

Žloutkový pudink s jahodovým rosolem

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu namočíme v 1 dl vlažné vody na 30 minut. V mléce rozšleháme 4 lžíce cukru s vanilkovým cukrem a žloutky, nádobu dáme do horké vodní lázně a šleháme, až krém zhoustne. Do horkého krému přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se úplně rozpustí. Do vlažného krému lehce vmícháme tuhý sníh, do kterého jsme vmíchali 2 lžíce cukru. Pudink naplníme do dortové formy, vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladu. ROSOL: 1 lžíce mleté želatiny, 2 dl jahodového nebo rybízového moštu, 200g jahod Do moštu namočíme na 30 minut želetinu, pak ho zahříváme a mícháme, až se želatina rozpustí. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a necháme odkapat, nakrájíme je na plátky a rozprostřeme na ztuhlý pudink. Přelijeme vychladlým, tuhnoucím rosolem a necháme znovu v chladu. Ztuhlý pudink přendáme na mísu, okolo potřeme džemem, obložíme piškoty a pro slavnostnější příležitost můžeme ještě ovázat stuhou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!