Staňte se našimi fanoušky na:

Zelí s karamelem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na hlubokou pánev vložíme sádlo a cukr a na mírném ohni obojí rozpustíme. Když začne karamel nabírat barvu, přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme společně. Pozor - karamel nesmí zhnědnout příliš, byl by hořký! Jakmile je karamel tak akorát, tedy přibližně barvy mléčné čokolády, pánev odtáhneme z ohně a necháme trochu prochladnout. Po chvíli přidáme zelí, které jsme podle potřeby překrájeli na menší kousky, přilijeme zelnou šťávu a zastříkneme vodou nebo sklenkou bílého vína, okmínujeme a necháme dusit pod pokličkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |5. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
barbora 3|11. února 2014
jedla jsem a je to pochoutka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!