Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené vepřové řízky naruby

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepeme. Potom řízky vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec je obalíme v polohrubé mouce. Řízky osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji a vložíme je do pekáčku vytřeného tukem. Naskládáme je na sebe až do úplného naplnění. Do menších míst plátky překrojíme. Pak je zalijeme směsí ze smetany, kečupu, soli, pepře a 3 vajec, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a asi 30 min. zapékáme. Hotové vyndáme z pekáčku a nakrájíme napříč na plátky, aby na řezu byly vidět proužky masa. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |18. prosince 2013
ukládám! Odpovědět
Sofii |14. prosince 2013
zajímavé... Odpovědět
Monique |12. prosince 2013
to bych ochutnala Odpovědět
Januse |12. prosince 2013
zajímavé, stojí za vyzkoušení Odpovědět
Georgina |12. prosince 2013
dobrý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!